Åbent Hus i Aabenraa Kulhavn 2017

Åbent hus: Klimaaktivister inviterer alle til at deltage i blokade af Vattenfalls kulhavn i Aabenraa

Aktivister fra Klimakollektivet trængte i går morges den 27. april 2017, ind på Vattenfalls kulhavn i Aabenraa og blokerer nu for al videre transport af kul. Det sker samtidig med at Vattenfall holder sit årsmøde, hvor det grønne image pudses af og sælges.

Anne-Lise Witek fra Klimakollektivet udtaler:

“Vi håber at folk vil komme og hjælpe os med at sende et stærkt signal til Vattenfall. Vi har brug for hjælp til at holde blokaden en nat mere. Man kan også komme og vise sin solidaritet uden for havnen – vi har forskellige skilte så man kan sende et budskab til Vattenfall. Der vil være fælles afgang ind på havnen kl. 12, men man er også velkommen til at komme i løbet af dagen og selv gå ind eller støtte op udefra.”

Vattenfall skal forstå at vi er mange, der bekymrer sig om klimaet og at gode intentioner og grøn snak ikke er nok – vi kræver lukning af kulværkerne, -minerne og  -havnene nu!

Anne-Lise Witek følger op:

“Vi er en gruppe, der arbejder for at stille virksomhederne til ansvar for deres handlinger og sætte fokus på, at vi skal ændre helt grundlæggende på den måde vi lever vores liv – denne hungren efter konstant vækst, kan aldrig forenes med en bæredygtig jord. Vi håber med denne aktion at kunne inspirere andre til også at tage handling.”

Blokaden af Ensted havn fortsætter i de kommende dage.

Baggrund

Vattenfall er 100 % ejet af den svenske stat, der har proklameret, at virksomheden udelukkende skal satse på vedvarende energi.

Vattenfall har på den baggrund solgt sine tre kulkraftværker i Danmark: Nordjyllandsværket, Fynsværket og Amagerværket.

Vattenfall ejer dog stadig kulhavnen i Aabenraa (Ensted), der er Danmarks største distributør af kul. Derfra forsyner Vattenfall stadig sine tidligere kulkraftværker med kul.

Vattenfalls planer med Ensted havn kendes ikke, da de ikke er offentliggjort.

Vattenfall bør tage ansvar for sine handlinger, herunder ved at holde op med at forsyne kulkraftværkerne med kul og derved fortsætte med at tjene penge på klimaskadelig virksomhed, derudover burde Vattenfall have afviklet de pågældende værker frem for at sælge dem videre.

Derudover er Vattenfall engageret i en række andre klimaskadelige aktiviteter, bl.a. har Vattenfall indviet et spritnyt kulkraftværk i Nordtyskland i 2015.

Advertisement