Ende Gelände

in_die_grube_rein-800x530

KlimaKollektivet bakker op om Ende Gelände – en masseblokade af brunkulsminer i det østlige Tyskland. Ende Gelände har igennem flere år blokeret kulminer, for igennem civil ulydighed at stoppe klimaforandringerne.  I 2017 vil der være to camps: fra den 24-29 august vil vi blokerer minerne i Rheinland, og i November vil der være masse protester under FN’s klima konference. 

Vi inviterer jer alle med til Tyskland. 

For mere information om hvornår der er infomøder, aktionstræning og fælles busser til Ende Gelände følg med på vores facebook eller tjek KlimaKollektivets events på dukop

Herunder kan du læse lidt mere om baggrunden for aktionen:

Klimakrisen bliver stadig mere alvorlig. 2016 var et af de varmeste år siden man begyndte at måle varmen. Modstanden er startet. Vi kæmper mod korrupte politikere, fra Trump til Merkel. Folk der benægter klimakrisen eller som har forsinket kul udfasning. Imod LEAG, RWE og MIBRAG der skrupelløst forsøger at eskalere klima krisen yderligere, så de kan spinde guld på klodens elendighed. Det er ikke i orden at folk bliver fordrevet fra deres hjem for at gøre plads til udvidede miner og kularbejder i Columbia betaler med deres blod for at andre folk kan holde varmen .

Vi dukker op overalt, hvor klimaet bliver gjort til kapital. Uanset om det er nye miner eller beskidte kulkraftværker – vores aktion er et løfte: Vi bliver ved med at komme tilbage, indtil den sidste gravemaskine står stille.

Hvad enten der er tale om lokale initiativer, dele af de globale divestmentkampagner eller aktivister fra den internationale bevægelse for klimaretfærdighed – sammen protesterer vi. 

Læs evt. mere her: https://www.ende-gelaende.org/en/

Advertisements